Etusivu » Ohjeet

Usein kysyttyjä kysymyksiä


Miten ilmoittaudun kurssille?

Täytä ilmoittautumislomake oman lajisi sivuilta ja odota että varmistamme sinulle sähköpostitse paikkasi. Kun paikka on varmistettu, voit halutessasi suorittaa kurssimaksun. Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta helsinki@savate.com. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Mitä eroa on Savatella ja Savate Formella?

Savatessa pääpaino on taitojen kehittymisessä, eli tekniikassa, taktiikassa, väistöissä ja ottelemisessa, kuitenkin kiinnittäen huomiota turvallisuuteen. Harjoittelu salillamme on EI väkivaltaa ihannoivaa.
Savate Formessa pääpaino on kuntoilussa, toki Formessa opetetaan tekemään potkut ja lyönnit oikeaoppisesti. Savate Forme on täysin turvallinen urheilumuoto.

Mitä eroa Kuntonyrkkeilyllä ja Savate Formella?

Kuntonyrkkeily on tehokasta ja turvallista kuntoilua nyrkkeilyn tekniikoita hyväksikäyttäen, siis kuntonyrkkeilyssä ei ole potkuja. Savate Formessa opetellaan Savaten peruspotkuja, joihin yhdistellään nyrkkeilyn lyöntejä turvallisesti.

Joudun olemaan muutaman kerran poissa kurssin aikana, haittaako se?

Muutama kerta ei haittaa kehittymistäsi millään tavalla, koska yleensä tunneilla kerrataan aikaisemmin opittuja asioita.

En pääse aina oman ryhmäni tunnille, voinko siis käydä korvaamassa tunteja toisten ryhmien tunneilla?

Jos et joskus pääse oman ryhmän tunnille, voit käydä korvaamassa tunnin jonkin toisen ryhmän tunnilla. Asiasta ei tarvitse erikseen ilmoittaa, tulet vain harjoituksiin ja leimaudut tunnille vastaanotossa.

Minulla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta lajista ja kuntokin on päässyt pahasti rapistumaan

Sinulla ei tarvitse olla mitään lajitaustaa takana osallistuaksesi peruskursseillemme. Tämä koskee kaikkia peruskurssejamme. Ja kuntokin kyllä nousee nopeasti, huomaat sen jo parin viikon kuluttua, joten ei kannata murehtia sitä.

Olenko liian vanha / nuori kurssille?

Kursseillamme harrastajien ikäjakauma on 10 - 57 vuotta, joten ikä ei ole este. Ainoastaan Savate Défense -kurssille on 18 vuoden ikäraja.

Minulla on eräs vamma / vaiva, voinko aloittaa harjoittelun?

Jos vammasi / vaivasi ei estä jokapäiväistä elämääsi, voit aloittaa harjoittelun ja useimmissa tapauksissa se on suotavaakin. Kehosi vahvistuu harjoitusten myötä jolloin myös vaivat helpottavat. Jos olet epävarma, suosittelemme kääntymistä lääkärisi puoleen.

Olen taipuisa kuin rautakanki, vaativatko potkut notkeutta?

Savate / Savate Forme ei vaadi äärimmäistä notkeutta, koska kaikki potkut voidaan suorittaa ala- ja keskilinjaan. Notkeus / liikelaajuus tulee harjoittelun myötä. Laji on eurooppalainen ja sopii siten myös jäykälle suomalaiselle.

Tarvitseeko kurssille ilmoittautua etukäteen vai voiko tulla suoraan paikan päälle?

Kaikille kursseille on ennakkoilmoittautuminen, sillä kurssien koko on rajallinen.

Tarvitsenko omat varusteet, esim. nyrkkeilyhanskat?

Riittää kun tuot harjoituksiin sisäliikuntavarustuksen: sortsit tai verkkarit, t-paidan, sisäjalkineet (kaikki mahdolliset ovat ok), pyyhkeen ja vesipullon. Saliltamme voit lainata hanskoja aina harjoitusten yhteydessä.

Mikäli haluat, voit hankkia omat hanskat ja muut varusteet kätevästi treenien yhteydessä saliltamme, BFshopista. Voit tutustua tuotevalikoimaan myös BFshopin verkkopalvelussa osoitteessa www.bfshop.fi

Sisältääkö harjoittelumaksu vakuutuksen?

Harjoitusmaksu ei sisällä vakuutusta. Savate Club kuuluu Suomen nyrkkeilyliittoon joten voit tiedustella sieltä (09-34812304) kuntonyrkkeily - vakuutusta tai vaihtoehtoisesti omasta vakuutusyhtiöstäsi. Vuodesta 1993 ei salillamme ole tapahtunut kompurointeja suurempia loukkaantumisia.

Missä vaiheessa peruskurssin kurssimaksu pitää maksaa?

Voit tulla ensimmäiselle tunnille vaikket olekaan maksanut kurssimaksua. Ensimmäisellä tunnilla saat pankkisiirtolomakkeen, jonka eräpäivä on heti ensimmäisen harjoituksen jälkeen. Voit myös suorittaa kurssimaksun kätevästi omassa verkkopankissasi, käytössä on Nordean e-maksu, Osuuspankin verkkomaksu ja DanskeBankin verkkomaksu. Muistathan ottaa tositteen mukaan tullessasi harjoituksiin. Kurssin voi maksaa myös ennen sen alkamista jos kurssipaikka on vahvistettu. Tarvittavat tilitiedot löydät kyseisen kurssin sivulta.

Peruskurssien aloitusviikot ovat ruuhkaisia salillamme. Tästä syystä toivomme, että mikäli haluat maksaa kurssimaksun liikuntaseteleillä, käteisellä tai pankki/luottokortilla, kävisit suorittamassa maksun jo hyvissä ajoin ennen peruskurssien alkamisviikkoja.

Tarvitseeko Savate Défense -kurssille osallistujalla olla savate- tai muita perustaitoja?

Osallistuaksesi Savate Défenseen sinulla ei lähtökohtaisesti tarvitse olla mitään aikaisempaa kamppailulajitaustaa. Rajoituksena on 18 vuoden ikäraja.

Voinko osallistua Savate Défensen peruskurssille jos täytän kurssin aikana 18 vuotta?

Tässä tapauksessa voit olla yhteydessä Savate Clubiin ja sieltä pyydetään sinulle erityislupa Savate Défensen päävalmentajalta.

Onko salillanne säilytystiloja tavaroille?

Pukuhuoneissa on pienet lukolliset kaapit, joissa voit säilyttää arvotavaroita harjoituksen ajan. Voit tuoda kaappiin oman lukon tai ostaa sellaisen vastaanotosta (hinta 3€). Kaikki suuremmat varusteet voit ottaa mukaan tunnille. Salien reunoilla on niille hyvin tilaa.

Miten voin peruuttaa ilmoittautumiseni?

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi kurssille lähettämällä viestiä osoitteeseen helsinki@savate.com

Mikä laji sopisi minulle parhaiten?

Jos arvot lajiemme välillä, ota meihin yhteyttä ja selvitämme juuri sinulle sopivan lajivaihtoehdon. Lähetä viestiä osoitteeseen helsinki@savate.com

Mikäli sairastun kurssin aikana, niin mitä teen?

Sairastapauksissa asiakkaalle hyvitetään aikaa lääkärintodistusta vastaan sairauden takia menetetty harjoitteluaika 14 vuorokauden omavastuuajan jälkeen. Käyttämättä jäänyt aika hyvitetään ajallisesti asiakkaan kortin jatkoksi. Tuo tervehdyttyäsi lääkärintodistus mukanasi niin hyvitämme korttiisi sairaspäivien ajan keston.


Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta?

Lähetä kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen helsinki@savate.com