Varauskalenteri on poistettu käytöstä

Krav Maga K-18

Krav Magan suosion takana on lajin kolme vahvuutta: suoraviivaisuus, yksinkertaisuus – ja tehokkuus. Realistiseen itsepuolustukseen perustuva laji on turvallisuusviranomaisten piireissä tarkasti testattu ja todettu erittäin tulokselliseksi. Krav Maga alun perin israelilainen ja siellä sotilaskäyttöön tarkoitettu aseettoman taistelun menetelmä, josta on myöhemmin muokattu itsepuolustusjärjestelmä siviilien tarpeisiin. Myös Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI ja merijalkaväki ovat ottaneet sen koulutusohjelmaansa, kuten useiden muidenkin maiden poliisi- ja turvallisuusviranomaiset.

Krav Maga -itsepuolustusjärjestelmää on pidetty raakana sen suoraviivaisuuden vuoksi. Sitä on mahdollista harjoitella kuitenkin turvallisesti eikä sen harjoittelussa tapahdu pahoja loukkaantumisia. Myös lajin perusfilosofiaan kuuluu, ettei harjoituskumppania saa vahingoittaa. Krav Magassa pyritään ennakoimaan kaikenlaisia väkivaltatilanteita, vastustajan tekemisiä ja välttämään fyysistä kontaktia. Lajin kantavana ideana on sen perustajan Imrich Lichtenfeldin ajatus: ”Jotta voisit kulkea rauhassa.”

Hänen kehittämänsä itsepuolustusjärjestelmän vahvuus perustuu ihmisten luonnollisten reaktioiden hyödyntämiseen, eräänlaisiin primitiivireflekseihin, eikä siihen kuulu pakollisia liikesarjoja. Puolustussektori on yllättävissä tilanteissa täydet 360 astetta. Lajin puolustuksellinen vahvuus piilee siinä, että tositilanteen hyökkäykseen pyritään reagoimaan samantyylisellä vastatekniikalla.

Krav Magan peruskurssilla harjoitellaan puolustavien ja hyökkäävien lyöntien ja potkujen ohella sitä, kuinka vapautua erilaisista välittömistä sidonta- ja kuristusotteista, niin pystyssä kuin maassa. Puolustautumista tosielämän tilanteissa harjoitellaan myös arkisilla tilapäisvälineillä, joka voi olla vaikkapa kassi tai avaimet. Lisäksi kurssilla opetellaan kantamaan vastuuta omista tekemisistä ja noudattamaan niin sanotun lievimmän keinon periaatetta.

Kaikki opetettavat tekniikat ja asiat noudattavat Suomen rikoslain hätävarjelupykälää. Kurssille osallistumiseen ei tarvita aiempaa kamppailulajikokemusta ja voit tulla mukaan, olet sitten suuri tai pieni, nuori tai jo vanhempi, mies tai nainen, huono- tai hyväkuntoinen. Ennakkoluuloton asenne ei ole myöskään haitaksi.

Suomen Krav Maga -liitto kuuluu Valo ry:hyn (Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio).

Alkavat Krav Maga -peruskurssit

Alempana on linkit kaikille nykyisille ja seuraaville Krav Maga -peruskursseille. Kattavat kurssitiedot, harjoitusaikataulut, alkamis- ja päättymispäivät sekä maksuinfot löytyvät näiltä kurssisivuilta.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti!

Tervetuloa mukaan!

Harjoitusaikataulut ja kurssi-info