Varauskalenteri on poistettu käytöstä

Savate Forme - kuntosavate

Lihaskuntoharjoitukset täydentävät Formen harjoittelua

Savate Formen tekniikat pohjautuvat ranskalaiseen nyrkkeilyyn eli savateen, jonka tekniikoita on "karsittu" harjoittelun turvallisuuden maksimoimiseksi. Koska potkut suoritetaan pääasiallisesti keski- ja alalinjaan, saadaan turhat revähdykset pidettyä kurissa eikä harrastajalta vaadita supernotkeutta. Käsitekniikat ovat samoja kuin kuntonyrkkeilyssä.

Savate Formessa on aistittavissa ranskalaista eksoottisuutta, mikä tekee ilmapiiristä välittömän, iloisen ja kannustavan. Savate on sinua lähellä, sillä se on ainoa aito eurooppalainen laji, jossa käytetään potkuja.

Kun tulen tunnille...

Aloitamme tunnin alkulämmittelyllä virittämällä kehon tulevaa harjoitusta varten. Alkulämmittely sisältää paljon verenkiertoa vilkastuttavia rotaatioliikkeitä ja liikelaajuutta lisääviä liikkeitä jaloissa ja käsissä. Alkulämmittelyssä kyytiä alkavat saada myös jumiutunut niska-hartiaseutu, sekä selän alue.

Käsitekniikat ovat kuntonyrkkeilystä

Alkulämmittelyn yhteydessä teemme jo peruslyöntiyhdistelmiä käsillä ja jaloilla (potkuja) saaden energian liikkelle kehossamme.

Alkulämmittelyn jälkeen...

Teemme pariharjoittelua mikä tuo rajatonta liikunnan iloa sekä onnistumisen tunteita. Hapenotto (aerobinen kestävyys eli suomeksi sanottuna peruskunto) vahvistuu kuin huomaamatta, koska teemme lyönnit ja potkut parin kanssa pienestä liikkeestä nyrkkeily/savatehanskan toimiessa sekä tähtäyspisteenä että suojana. Tällöin viimeistään arjen rutiinit ovat haihtuneet hikenä ilmaan musiikin soidessa taustalla tuoden tilalle elämänhalun ja tarmokkuuden.

Revähdysten välttämiseksi potkuja tehdään paljon alalinjaan

Myös säkkiharjoittelu, johon saa purettua energiaa, kuuluu harjoitusten teemoihin. Säkkiharjoittelua tehostetaan yleensä ohjaajan antamilla tietyillä teemoilla, joilla vahvistetaan jotain tiettyä osa-aluetta esim. kestävyyttä, nopeutta, voimaa.

Cardio-harjoittelu luo vahvan peruskunnon

Savate Formessa cardio-harjoitus on myös olennainen osa harjoittelua. Cardio-harjoituksen tavoitteena on olla yhtäjaksoisesti liikkeessä n. 40-60 minuuttia (säkki ja lihaskunto) ja sen pääpaino on vahvan peruskunnon rakentamisessa sekä rasvan polttamisessa. Cardio-harjoittelun osuus kasvaa peruskurssin jälkeen, kun perustekniikat on opittu.

Tehotreeni kiinteyttää lihaksistoa

Harjoituksen lopussa otetaan vielä viimeiset hikipisarat tehotreenin avulla. Tehotreenissä on ideana tehdä niin monta toistoa (yleensä lyöntejä ja potkuja) kuin mahdollista määrättynä aikana säkin kanssa tai muita välineitä hyväksi käyttäen. Myös tehotreenin osuus kasvaa jatkokurssilla, jolloin harrastaja on saavuttanut jo hyvän peruskuntotason.

Viimeiset hikipisarat otamme irti tehotreenin avulla!

Muita teemoja Savate Formen tunnilla ovat esim. Kuntopiiri, lihaskunto (mm. vatsat, selät, niska, etureidet, takareidet, hartiat, kädet jne.), keppijumppa ym.

Venyttelyt tunnin lopussa minimoivat revähdysriskiä, nopeuttavat kehon palautumista ja samalla helpottavat sängystä ylösnousemista seuraavana aamuna.

Mukaan harjoituksiin tarvitset sisäjalkineet, sortsit tai verkkarit, t-paidan, vesipullon ja pyyhkeen.

Sopiiko se minulle ?

Se toimii jokaisella ikään, kokoon, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta.

Alkavat Savate Forme -peruskurssit

Alempana on linkit kaikille nykyisille ja seuraaville Savate Forme -peruskursseille. Kattavat kurssitiedot, harjoitusaikataulut, alkamis- ja päättymispäivät sekä maksuinfot löytyvät näiltä kurssisivuilta.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti!

Tervetuloa mukaan!

Harjoitusaikataulut ja kurssi-info